SPECIJALNA PONUDA ZA DUBAI

SPECIJALNA PONUDA ZA DUBAI

Ve─ç od 899,00 KM

SPECIJALNA PONUDA ZA DUBAI
6 dana/5 no─çenja ÔÇô avio

GARANTOVANI TERMIN
29.04. ÔÇô 04.05.2019.

 

Dubai, druga po veli─Źini od sedam dr┼żava emirata, kojom upravlja porodica Al Maktum. Dubai, kao glavni grad prostire se u zalivu, u prirodnoj luci. On nije samo centar trgovine i industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poslednjih godina se ula┼że dosta energije i truda u razvoj turisti─Źke industrije pred kojom je blistava budu─çnost.
Kombinacija najkvalitetnijih hotela, bijelih pla┼ża na Jumeirah Beach-u, ─Źistog luksuza, fascinantnih arhitektonskim projekata i orijentane atmosfere pretvori─çe svako putovanje u nezaboravan do┼żivljaj. Posjetioci ovog sigurnog arapskog mikrokosmosa mogu prona─çi perfektno organizovanu uslugu, High Tech, netaknutu prirodu, pustinjska utvrdjenja, svjetlucaju─çe palate, fantasti─Źan podvodni svijet ÔÇô jednom rije─Źju sve kontraste koji ispunjavaju srce svakog svjetskog putnika.

 

 1. DAN ÔÇô SARAJEVO
  Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu dva sata prije leta. Slijetanje u Dubai, te nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, transfer do hotela i smještaj. Noćenje

 

 1. ┬á– 5. DANÔÇô DUBAI
  Tokom vašeg boravka u Dubai-u imaćete priliku da fakultativno posjetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom):
 1. Burj Khalifa┬á– najve─ça gra─Ĺevina na svijetu, neboder koji je s antenom visok 828 metara, trebao se zvati Burj┬áDubai, ali je u ─Źast ┼íeika Khalifa al- Nhjana preimneovan u┬áBurj Khalifa, neboder ima 160 katova, sadr┼żi oko 1.000 stanova, urede na 40-ak katova, Armanijev hotel i promatra─Źnicu na 124. katu
  Burj Al Arab┬á– ve─ç godinama simbol Dubaiske rasko┼ínosti┬áBurj Al Arab┬áje luksuzan hotel koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvijezdica na svijetu, smje┼íten je na umjetnom otoku uz pla┼żu Jumeirah, otok je s kopnom povezan mostom kojim mogu prolazitit i auti, oblik gradnje podsije─ça na jedro.

 

 1. Muzej Dubai┬á– gra─Ĺen po─Źetkom 19. stolje─ça smatra se najstarijom gra─Ĺevinom Dubai-a, prvobitno je bio sjedi┼íte guvernera, a od 1971. je progla┼íen muzejem, zauzima prostor tvr─Ĺave Al-Fahidi u predjelu Dubai Creek, od mnogobrojnih zbirki izdvajamo onu sliku koja prezentira povijest Dubai-a i sve faze njegove ekspanzije, zatim onu tradicionalnog oru┼żja ovog podru─Źja, zbirku posve─çenu moru i njegovom zna─Źaju u pustinjama te onu posve─çenu povijesnim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu.

 

 

 1. Palm Jumeirah┬á– trenutno najve─çi umjetni otok na svijetu, gra─Ĺen je u obliku palme sa stabljikom i 17 listova, okru┼żuju je mali oto─Źi─çi koji cijeloj gra─Ĺevini daju oblik kruga.

 

 1. Abu Dhabi glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre ─Źistih pje┼í─Źanih pla┼ża i vi┼íe od 200 oto─Źi─ça razasutih ispred obala Abu Dhabia. Posjetit ─çemo jednu od najve─çih novosagra─Ĺenih d┼żamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ─çemo se provesti kroz rezidencijalne ─Źetvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village ÔÇô kompleksu u kojem ─çete na jednom mjestu vidjeti sve ono ┼íto karakterizira ovo podru─Źje, od povijesti do lokalnih obi─Źaja.

 

 1. modernog trgova─Źkog centra i slobodno vrijeme za ru─Źak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kra─çi posjet novoj atrakciji Abu Dhabia ÔÇô Ferrari Worldu.Jeep safari. Zalazak sunca na crvenim dinama uz ve─Źeru u autenti─Źnom ambijentu – u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogu─çnost jahanja na devama.Trgova─Źki centar Mall of the Emirates┬á– najve─çi ┼íoping centar na Bliskom Istoku, sadr┼żi preko 350 trgovina, ali i mnogo drugih sadr┼żaja kao ┼íto su razni tematski parkovi, restorani, kina i zimsko skijali┼íte na zatvorenome Ski Dubai.Krstarenje brodom (Show Cruise) po zaljevu Dubaija s uklju─Źenom ve─Źerom.

  Ski Dubai –┬á─Źudesno zimsko skijali┼íte na zatvorenome usred pustinje gdje se u ljetnim mjesecima mo┼że skijati i na vanjskoj temperatuti od 42 stupnja celzijusa, nalazi se unutar trgova─Źkog centra Mall of the Emirates, sadr┼żi 5 staza razli─Źite veli─Źine i te┼żine s ukupnih 22.500 metara, snijeg i svjetlost su umjetni, a borovi la┼żni.

  The World┬á– arhipelag od 300-ak malih umjetnih oto─Źi─ça koji su gra─Ĺeni u obliku Zemlje, svaki oto─Źi─ç predstavlja jednu dr┼żavu, a njihov raspored podsje─ça na oblik planeta Zemlje, arhipelag se nalazi na udaljenosti od 4 km od obale i svi oto─Źi─çi su na prodaju, cijeli projekt jo┼í nije gotov, ali je u zavr┼ínoj fazi.

 2. 6. DAN. ÔÇô DUBAI ÔÇô SARAJEVO

  Transfer do aerodroma u Dubai-u. Let za SARAJEVO. KRAJ PROGRAMA

 

 

CIJENA ARAN┼ŻMANA VE─ć OD 899,00 KM

CIJENA UKLJU─îUJE:

 • Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO-DUBAI-SARAJEVO┬ása FLY DUBAI ARILINES (prtljag do 20kg po osobi)

 • 5 no─çenja u hotelu sa 4* na bazi doru─Źka

 • Transfer na relaciji DUBAI INTETRNATIONAL AIRPORT ÔÇô HOTEL i HOTEL-DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT

CIJENA NE UKLJU─îUJE:

 • Tro┼íkove viziranja paso┼ía ÔÇô 180,00KM (potrebna jasna kopija paso┼ía ÔÇô validnost minimalno 6 mjeseci od dana povratka).

 • Aerodromske takse 350,00KM

 • Tourism dirham (gradska taksa) pla─ça se na recepciji hotela

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje.

 • Obavezno putni─Źko zdravstveno osiguranje (PZO) 12 KM

 • Boravi┼ína taxa Tourism Dirham, pla─ça se na recepciji po sobi po no─çenju

NA─îIN PLA─ćANJA

 • Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti kompletan iznos aran┼żmana. Uplate su nerefundabiln

 NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati upla─çeno putni─Źko zdravstveno osiguranje (upla─çeno putem agencije ili individualno)

 • Organizator zadr┼żava pravo izmjene cijene aran┼żmana i fakultativnih izleta u slu─Źaju drasti─Źnih pove─çanja cijene nafte na svjetskom tr┼żi┼ítu ili monetarnih poreme─çaja na finansijskom tr┼żi┼ítu a koji uti─Źu na kalkulativne elemente ovog aran┼żmana.

 • Buena Vista d.o.o. nije u mogu─çnosti da odre─Ĺuje satnicu po kojoj ─çe letovi biti realizovani.

 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobra─çaju (raspolo┼żivost aviona kod avio-kompanije, optere─çenost sarajevskog i odredi┼ínog aerodroma) koji mogu biti ote┼żani.

 • Buena Vista d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.

 • Za sve aran┼żmane va┼że Op┼íti uslovi organizaora putovanja a koji su uskla─Ĺeni sa UTABIH standardima.

 • Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja putem telefona: 033 259 205; 061 139 587;063 991 986;ili na email: info@vivendi.ba

VA┼ŻNO ÔÇô OBAVEZNO PRO─îITATI

IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):

CLAN 4.

ÔÇťÔÇŽDatum po─Źetka i zavr┼íetka aran┼żmana utvr─Ĺen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smje┼ítajnom objektu, odnosno, destinaciji. VrijemeÔÇôsat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smje┼ítajni objekat, uslovljen je procedurama na grani─Źnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadle┼żnih vlasti, tehni─Źkim i vremenskim uslovima ili vi┼íom silom, koje mogu da uti─Źu na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne mo┼że uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predvi─Ĺeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje mo┼że trajati i vi┼íe dana) i ne podrazumjevaju boravak┬á┬á u┬á hotelu┬á┬á ili┬á mjestu┬á┬á opredjeljenja –┬á ve─ç┬á samo┬á┬á ozna─Źavaju┬ákalendarski┬á dan┬á┬á po─Źetka┬á┬á i┬á zavr┼íetka putovanja, radi ─Źega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog┬á ve─Źernjeg, no─çnog ili ranog jutarnjeg leta,┬á ulaska┬á┬á u sobu┬á u┬á kasnim┬á┬á ve─Źernjim┬á ─Źasovima,┬á napu┼ítanja┬á hotela┬á u ranim jutarnjim ─Źasovima, i sli─Źno.

Za avio aran┼żmane ugovoreno vrijeme po─Źetka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slu─Źaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, ve─ç se primjenjuju nacionalni i me─Ĺunarodni propisi iz oblasti avio-saobra─çaja. Po pravilu odlazak ÔÇô dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod ─Źarter letova je u kasnim ve─Źernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbje─Ĺen ugovoreni po─Źetni ili zavr┼íni obrok u vidu tzv. ÔÇťhladnog obrokaÔÇŁ, van ili u smje┼ítajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvr┼íen.ÔÇĘUsluge turisti─Źkog vodi─Źa, turisti─Źkog pratioca, lokalnog turisti─Źkog vodi─Źa i turisti─Źkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predvi─Ĺene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, ve─ç samo kontakt i neophodnu-nu┼żnu pomo─ç putniku, po unaprijed utvr─Ĺenim terminima periodi─Źnog de┼żurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan na─Źin. Instrukcije i uputstva turisti─Źkog vodi─Źa, turisti─Źkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,┬á smje┼ítajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridr┼żavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih op┼ítih uslova,┬á i sve eventualne posljedice i ┼ítetu u takvom slu─Źaju, snosi putnik u cjelosti.ÔÇĘUsmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadr┼żane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnikaÔÇŽÔÇŁ

 • Za sve aran┼żmane va┼że Op┼íti uslovi organizaora putovanja a koji su uskla─Ĺeni sa UTABIH standardima.

 • Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja putem telefona: 033 259 205; 061 139 587;063 991 986;ili na email: info@vivendi.ba