SPECIJALNA PONUDA ZA 1.MAJ !!! P R O V A N S A GENOVA – MARSEJ – AVIGNON – ARL – MILANO – LUGANO 28.04. – 05.05.2019. (8 dana / 5 noćenja / bus)

SPECIJALNA PONUDA ZA 1.MAJ !!! P R O V A N S A GENOVA – MARSEJ – AVIGNON – ARL – MILANO - LUGANO 28.04. – 05.05.2019. (8 dana / 5 noćenja / bus)

SPECIJALNA PONUDA ZA 1.MAJ !!! P R O V A N S A GENOVA – MARSEJ – AVIGNON – ARL – MILANO – LUGANO 28.04. – 05.05.2019. (8 dana / 5 noćenja / bus)

Već od 909,00 KM /959,00

…vodimo Vas u srce Provanse, tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje sve viđene filmske scene oživljavaju… Putovanje koje će probuditi sva Vaša osjetila, natjerati Vas da se zaljubite 100 puta dnevno u prekrasne krajolike, očarati Vas šarmom kojim je Provansa prožeta u cjelini…
…Doživite s nama jedinstvena polja lavande, fantastična francuska vina, nenadmašne gastronomske okuse, provansalske začine, arhitekturu koja će Vas ostaviti bez daha i neponovljivi šarm gradića koji su inspirirali brojne umjetnike, reditelje, kompozitore… saznajte zašto…

1.DAN – (28.04.2019. NEDELJA) – BiH
Polazak ispred zemaljskog muzeja u Sarajevu u poslijepodnevnim satima. Slijedi noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije…

2.DAN – (29.04.2019. PONEDELJAK) – GENOVA
Dolazak u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U predvečernjim satima zajednički obilazak grada: Trg de Ferrari na kome se nalaze opera i berza, Trg Mateoti sa palatom pravde, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, via Garibaldi sa palatama đenovljanskih aristokratskih porodica, Trg pobjede, stara luka, via Balbi, Kraljevska palata grada. Slobodno vrijeme. Noćenje

3.DAN – (30.04.2019. UTORAK) – GENOVA – AIX EN PROVENCE – MARSEJ
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Aix en Provansu, poznati univerzitetski grad koji je vijekovima prijestolnica Provanse. Ovo je grad u kome se rodio i stvarao Pol Sezan. Poznat je i kao grad “hiljadu fontana” jer ga krase mnogobrojne fontane budući da leži na termalnim izvorima. Obilazak Aix-a: bulevar Mirabo sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, trg Albetras…Nastavak putovanja za Marsej, drugi po veličini grad u Francuskoj, ujedno i najveća i najvažnija luka u zemlji. Smeštaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

4.DAN – (01.05.2019. SRIJEDA) – MARSEJ – AVIGNON – NIM – MARSEJ
Doručak. Panoramski obilazak Marseja: istorijski centar grada – stara luka sa tvrđavama Sv.Nikole i Sv.Jovana, Gradska kuća, obilazak čuvene ulice Canabiere…Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Avinjona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sjedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avinjona: Papska palata, najveća gotska palata na svijetu, most Sv.Benezea…Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Nim, grad koji ima bogatu istoriju još iz doba Rimljana. Po dolasku obilazak grada: Arena, vrt fontana sa Dijaninim hramom i statuama, Maison Carre-hram koji je posvećen imperatoru Avgustu…Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Marsej. Noćenje.

5.DAN – (02.05.2019. ČETVRTAK) – MARSEJ – SAN REMI – LE BO – ARLES – MARSEJ
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska prelijepih provansalskih sela. Odlazak do San Remija, gradića u kome se rodio prorok Nostradamus i u kome je Van Gog stvorio nevjerovatne 143 slike. Obilazak San Remija: Nostradamusova kuća, Nostradamusova fontana, Katedrala, Gradska kuća…Nastavak putovanja za Le Bo, gradića koji je smješten na stijeni. Obilazak grada: crkva Sv.Vinsenta. Šetnja gradićem do tvrđave Le Bo u kojoj je smješten veliki broj prelijepih kafeterija i radnji sa suvenirima. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Arl – grad u kome je Vinsent Van Gog proveo posljednje godine svog života. Obilazak Arla: rimska Arena, katedrala Sv.Trofima, antički teatar, Konstantinove terme, Žuta kuća u kojoj je živio Van Gog. Povratak u Marsej. Noćenje.

6. DAN – (03.05.2019. PETAK) – MARSEJ – MILANO
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Milano, drugi po veličini grad u Italiji, glavni grad okruga Milano i regije Lombardija. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7. DAN – (04.05.2019. SUBOTA) – MILANO – LUGANO – JEZERO KOMO
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do susjedne Švicarske i grada Lugana. Po dolasku kraći obilazak Lugana koji se nalazi na istoimenom jezeru: glavni gradski trg Della Riforma, crkve Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje uz jezero. Nastavak vožnje prema Komu. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji…Po dolasku na jezero kraći obilazak u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju. Povratak u Milano. U predvečernjim satima polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Sarajevu.

8. DAN – (05.05.2019. NEDELJA) – BiH
Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima.

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

FIRST MINUTE CIJENA DO 16.03.2019. (za uplate avansa od min 30%)
HOTEL Cijena 1/3 soba Cijena ½ soba Cijena 1/1 soba
Hotel 3* 649,00KM 649,00 KM 909,00 KM

REGULARNA CIJENA OD 17.03.2019. (za uplate avansa od min 30%)
HOTEL Cijena 1/3 soba Cijena ½ soba Cijena 1/1 soba
Hotel 3* 699,00KM 699,00 KM 959,00 KM

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE. ( ½ ILI 1/1 SOBA)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
• Smještaj u hotelu 3* u Genovi na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
• Smještaj u hotelu 3* u Marseju na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
• Smještaj u hotelu 3* u Milanu na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
• obilaske prema programu (Aix en Provans, Marsej, Milano)
• Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Francuskoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• Putničko zdravstveno osiguranje 16 KM
• Gradske taxe u hotelu u Genovi 3 EUR po osobi/noć
• Gradske taxe u hotelu u Marseju 2 EUR po osobi/noć
• Gradske taxe u hotelu u Milanu 5 EUR po osobi/noć
• Fakultativne izlete

• Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom
• Ulaznice u muzeje i kulturno-historijske objekte

FAKULTATIVNI IZLETI:
• Avinjon – Nim – 30 €
• San Remi – Le Bo – Arl – 30 €
• Lugano + Jezero Komo 30 €

NAPOMENA:
• Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
• Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
• Za sve aranžmane važe Opšti uslovi organizaora putovanja a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.
• Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja putem telefona: 033 259 205; 061 139 587;063 991 986;ili na email: info@vivendi.ba