LJETO 2019. TURSKA SARIMSAKLI – AYVALIK

LJETO 2019. TURSKA SARIMSAKLI – AYVALIK

Već od 449KM DO 579

Ponuda na bazi 8 noćenja u odabranom hotelu sa uključenim autobuskim prevozom

Sarimsakli (u prevodu sa turskog : zemlja bjelog luka) takav naziv nosi zahvaljujući znatnom uzgajanju ove kulture u regionu, danas je turistički centar a ujedno i vazdušna banja. Leži na obroncima planine Šejtan sofra (đavolja trpeza) u zapadnoj Turskoj (regija Ajvalik), na Egejskom priobalju,nasuprot grčkom ostrvu Lesbos. Oblast Ajvalik karakteriše zaliv i arhipelag koji osim najvećeg Lezbosa čine još 22 atraktivna ostrva . Čitava oblast Ajvalik je pod zaštitom države i leži na istoj geografskoj širini kao i Meteori i Larisa u Grčkoj. Naselje su osnovali Rimljani a kroz istoriju su se smjenjivali vladari i uprave. Zahvaljujući izuzetno povoljnom geografskom položaju i prirodnom zaklonu ovde su utočište pronalazili i gusari. U Sarimsakliju je živio znatan broj Grka, sve do 1922 godine kada je Grčko-turskim sporazumom o razmjeni stanovništva, Mustafa Kemal paša Ataturk vratio grad Turskoj, Grci odlaze i u njega dolaze Turci sa Krita i Egejske Makedonije.
Sarimsakli je nama najbliže tursko ljetovalište, od Tuzle je udaljen oko 1300 km pravcem preko Beograda, Sofije, Plovdiva, Svilengrada, i Andrejeva. Od glavnog grada Turske, Istanbula, Sarimsakli je udaljen oko 300 km juzno. Sarimsakli se, kao mjesto na turističkoj mapi Turske, pojavio prije oko 15 godina. Nekada je to bio miran ribarski gradić koji bi ponekad ugostio putnike namjernike na putu ka većim egejskim turističkim mjestima. Sada ovo mjesto pretenduje da bude u samom vrhu turskih ljetovališta.
Čuven je po jednoj od najboljih i najdužih plaža na Egejskom moru, dugoj oko 7,5 km po svježem i prijatnom vazduhu koji dopire iz obližnjih borovih šuma, zasadima maslina, smokava i uzgoju vinove loze.
Zbog vlažnosti vazduha od samo 0,5% Svjetska zdravstvena organizacija je Sarimsakli uvrstila u listu za vazdušnih banja. Po blagotvornosti i efikasnosti banja je prva u Evropi a druga u svijetu jer boravak od 21 dana u Sarimsakliju onima sa disajnim tegobama omogućuje spokojnu jesen i zimu.
Sarimsakli se ubrzano razvija u moderno turističko odredište koje ima neophodnu infrastrukturu značajnu žiteljima i posjetiocima da provedu odmor kakav zaslužuju : banke, mjenjačnice, pošte, telekom, apoteke, policiju, komunalnu službu, ljekarske i zubne ordinacije, zlatare, taxi, prodavnice mješovite robe, pekare, poslastičarnice, supermarkete, restorane, kafee, gradsku pijacu i ogroman luna park za djecu.

Paket aranžmani 11 dana na bazi 8 polupansiona i prevoz autobusom

Program putovanja:

1.DAN TUZLA – SREBRENIK – ORMANICA – BRČKO – BIJELJINA
Polazak iz Tuzle u jutarnjim satima. Vožnja preko Srebrenika, Ormanice, Brčkog i Bijeljine do Beograda i Niša sa povremenim pauzama po potrebi grupe. Prelazak Srpsko-Bugarske granice u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Bugrasku.

2.DAN EDIRNE – SARIMSAKLI
Dolazak u Tursku u jutarnjim satima. Nastavak vožnje preko Čanakala do Sarimsaklija. Dolazak u Sarimsakli u poslijepodnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Večera. Noćenje.

3.DAN – 10.DAN
Slobodno vrijeme za odmor u Sarimsakliju. Usluga na bazi polupansiona. Odmor. Fakultativne posjete.

10.DAN
Doručak. Odjavljujemo se iz hotela i polazimo za BiH. Uslutno zaustavljanje u Edirneu. Slobodno vrijeme za odmor i ručak. Nastavak putovanja prema BiH. Noćna vožnja.

11.DAN
Dolazak u BiH u jutarnjim satima. KRAJ USLUGE.

OPIS HOTELA
NAZIV HOTELA WEB STRANICA OPIS

HOTEL KALIFHAN/SATO 3* SARIMSAKLI

www.kalifhanotel.com.tr
Hotel Kalifhan 3* je udaljen 100 metara od plaže i 250 metara od centra Sarimsaklija. Hotel ima privatni dio plaže, besplatan internet u javnim prostorijama, restoran, bar. Sobe su opremljene TWC-om, klima-uređajem, TV-om. Većina soba posjeduje francuske balkone. Ležaljke i suncobrani na plaži su uključeni u cijenu. Usluga je na bazi polupansiona, švedski sto

Hotel GRAND MILANO 3* SARIMSAKLI

www.grandmilanohotel.com
Hotel Grand Milano 3* nalazi se u centru Sarimsaklija, pedeset metara udaljen od gradske plaže. Gostima je na raspolaganju otvoreni bazen sa ležaljkama, lift, bar i restoran. Bežični internet je dostupan u lobiju hotela i besplatan je. Ležaljke i suncobrani na plaži za goste hotela se ne naplaćuju. Svaka soba ima klima-uređaj, balkon, TV, fen, minibar i telefon. Usluga u hotelu je na bazi polupansiona (švedski sto, samoposluživanje).

HOTEL AMPHORA 3* SARIMSAKLI

www.hotelamphora.com
Hotel Amphora 3* se nalazi tri stotine metara od centra Sarimsaklija i pedeset metara od vlastite plaže. Gostima je na raspolaganju otvoreni bazen, restoran i bar. Ležaljke na plaži i oko bazena su besplatne. Bežični internet je dostupan u lobiju hotela i besplatan je. Svaka soba u hotelu ima TWC, fen, telefon, TV, klima uređaj i balkon. Usluga u hotelu je na bazi polupansiona (samoposluživanje, švedski sto).

HOTEL BUYUK BERK 3* SARIMSAKLI

www.berkotel.com.tr
Hotel Buyuk Berk se nalazi u centru Sarimsaklija, na šetalištu uz plažu. Gostima je na raspolaganju otvoreni bazen, restoran, dva bara, fitnes centar.
Ležaljke na plaži su besplatne za goste hotela. Bežični internet je dostupan u lobiju hotela i besplatan je. Svaka soba je moderno uređena i ima TWC, telefon, TV, klima uređaj i balkon. Usluga u hotelu je All inclusive (samoposluživanje, švedski sto).

HOTEL SEZER 3* SARIMSAKLI

www.hotelsezer.com.tr
Hotel Sezer 3* se nalazi najviše 100 m od plaže i 250 metara od centra grada. Sobe su sa francuskim ili sa dva odvojena ležaja. Sobe posjeduju klima uređaj, TV, mini – bar, telefon, fen za kosu, kupatilo/Wc i tzv. Francuski balkon. Hotel raspolaže recepcijom sa lobi-barom i terasom, prostranim restoranom, manjim bazenom i sopstvenom plažom sa besplatnim suncobranima i ležaljkama. Usluga polupansion (samoposluživanje, švedski sto).

CJENOVNIK
NAZIV HOTELA TERMIN
USLUGA 14.06. 24.06. 27.06. 07.07. 05.07. 15.07. 13.07. 23.07. 21.07. 31.07. 29.07. 08.08. 16.08. 26.08. 06.09. 16.09. 14.09. 24.09.
HOTEL KALIFHAN/SATO 3* Polupansion
Doručak + večera 449 549 599 599 599 599 599 499 449
HOTEL GRAND MILANO 3* Polupansion
Doručak + večera 529 599 679 699 699 699 699 549 529
HOTEL AMFORA 3* Polupansion
Doručak + večera 579 699 749 749 749 749 789 599 599
HOTEL BUYUK BERK 3* ALL INCLUSIVE 749 799 849 919 919 919 899 749 699
HOTEL SEZER 3* Polupansion
Doručak + večera 529 599 649 679 679 679 679 549 529
Cijene su navedene u KM po osobi na bazi smještaja u standardnoj sobi.
POPUSTI :
Treća odrasla osoba ostvaruje popust u iznosu 100 KM.
Dijete od 0 – 5 godina sa dvije odrasle osobe plaća samo 200 KM.
Dijete od 6 – 12 godina sa dvije odrasle osobe plaća 50%.
Dijete od 6 – 12 godina sa jednom odraslom osobom ostvaruje popust u iznosu 100 KM.

Aranžman uključuje :

– prevoz turističkim autobusom na relaciji Tuzla – Sarimsakli – Tuzla
– smještaj na bazi 8 noćenja na bazi odabranog hotela u Sarimsakliju
– usluge vodiča
– naša organizacija
– PDV

Aranžman ne uključuje:
– putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po osobi i danu
– fakultativne izlete
– posebne želje putnika
– svako posebno zahtjevano sjedište u autobusu 100,00 KM/sjedište
– dodatno sjedište u autobusu 150,00 KM/sjedište

VAŽNE NAPOMENE :
POSEBNA POGODNOST: Besplatan parking za naše putnike na Autobuskoj stanici Tuzla.

Besplatni transferi iz Orašja, Brčkog, Srebrenika, Gradačca, Gračanice, Živinica, Banovića, Kalesije i drugih mjesta u okolini Tuzle.

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 30 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa putnicima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve putnike koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene koštanja aranžmana.

ZA OVO PUTOVANJE POTREBNO JE IMATI BIOMETRIJSKI PASOŠ SA VALIDNOŠĆU MINIMUM 150 DANA.
ZA BH PASOŠ NIJE POTREBNA VIZA DOK ZA HRVATSKU PUTOVNICU JE OBAVEZNA VIZA.

Uz ovo putovanje vrijede Opšti uslovi organizatora putovanja.
Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja putem telefona: 033 259 205; 061 139 587;063 991 986;ili na email: info@vivendi.ba