SEJŠELI

SEJŠELI

Već od 2999 KM

SEJŠELI

AVIONOM IZ SARAJEVA

10.10.2018- 21.10.2018.

 

 

Daleki arhipelag koji je oduvijek privlačio putnike širom svijeta. Beskrajno kristalno plavetnilo okeana, najfiniji bijeli pjesak, fascinantna flora, vedri i veseli ljudi. Jedno od omiljenih ljetovališta u toku cijele godine. Ogroman broj većih i manjih ostrva, naseljenih i nenaseljenih. Najmanji glavni grad na svijetu sa divnom mješavinom tradicionalne domorodačke i kolonijalne arhitekture.  Sejšeli su sve to i još mnogo više! Upoznaj nove ljude iz cijelog svijeta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom cijelog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

 

 1. Srijeda 10.10.2018. Polijetanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu dva sata pred polijetanje. Let za Sejšele sa presedanjem u Dohi.

 

 1. Četvrtak 11.10.2018. Daleki Sejšeli

U ranim jutarnjim časovima slijećemo na Mahe, najveće ostrvo sejšelskog arhipelaga. Odlazimo do smještaja. Upoznavanje sa ovim prelijepim ostrvskim rajem. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

 1. Petak 12.10.2018. Najmanja prijestolnica na svijetu

Slobodan dan za uživanje na predivnim plažama ili fakultativni izlet u najmanji glavni grad na svijetu, prepunog jedinstvene mješavine uticaja i arhitekture, stare kreolske i kolonijalne britanske i francuske. Gradić prepun simpatičnim lokalnim radnjama, suvenirnicama, kafićima i restoranima. Posle kratke vožnje krećemo u fakultativni obilazak Viktorije: Katedrala bezgrešnog začeća, sat kula, kreolska arhitektura, galerija, Sri Navasakthi hiduistički hram, stara zgrada suda, spomenik slobode, anglikanska crkva, Sheik Muhamedova džamija. Odmaramo u nekim od poznatih lokalnih restorana gdje probamo tradicionalnu kuhinju i uživamo u domaćim svježe cjeđenim sokovima i koktelima. Povratak u smještaj. Noćenje.

 

 1. Subota 13.10.2018. – 18.10.2018. (6 noćenja) Raj pod suncem

Napuštamo smještaj i odlazimo na aerodrom, let do Praslina, ostrva sa najljepšim plažama arhipelaga. Beskrajni plavi horizonti, nestvarno bijele plaže, nevjerovatno bogata vegetacija i morski svijet. Raj pod suncem. Predlažemo Vam da krenemo u otrkivanje ovog fansastičnog ostrva i obilaženje svih najljepših plaža, rezervata prirode i obližnjih ostrva. Organizovanje raznih fakultativnih izleta i aktivnosti.   Noćenje.

 

 1. Petak 19.10.2018. Beskrajno plavetnilo

Napuštamo ovaj raj pod suncem i krećemo nazad do Mahe-a. Odlazimo u smještaj i još malo uživamo u beskrajnom plavetnilu Sejšela.

 

 1. Subota 20.10.2018. Posljednji dan u raju

Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom dva sata pred polijetanje. Opraštamo se od Sejšela u nadi da ćemo se ponovo vratiti. Let za Sarajevo sa presjedanjem u Dohi.

 

 

 

 1. Nedjelja 21.10.2018. Slijetanje – kraj avanture

U jutarnjim časovima stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

 

                             CIJENA  ARANŽMANA 2999 KM

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Sarajevo – Doha – Mahe – Doha – Sarajevo, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 32kg
 • Avio prevoz na relaciji Mahe – Praslin – Mahe
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smještaj u vili i rizortu na bazi 7 noćenja – 4 noćenja sa doručkom (buffet)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji.

 

 

 

VAŽNE NAPOMENE I KORISNE INFORMACIJE:

 

GDJE JEDEM, SPAVAM, TUŠIRAM SE?

Spas Villas Machabee –Vila na sjeveru ostrva Mahe na 5 do 10 minuta hoda od plaža (peščanih i kamenih). Usluga je na bazi noćenja. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta. U vili se nalaze i privatne kuhinje.  U neposrednoj blizini vile (5 do 10 minuta hoda) nalaze se prodavnice, kafići i barovi.

Chalets Anse Possession, Praslin – Rizort na samoj plaži, sa privatnim sobama (bungalow). Svi smještaji su dvokrevetni. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. U kampusu se nalaze bar, restoran, privatna plaža, organizovana noćna druženja itd. Svaka soba posjeduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta. Kako se kamp nalazi u blizini grada, prodavnice, suvenirnice, banke, kafići i barovi su na nekoliko minuta hoda.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

 

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbjednost putnika i da izbjegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

 

 

 

KORISNE INFORMACIJE

 

Voda na Sejšelima nije preporučljiva za piće, uvijek koristiti flaširanu vodu.

 

Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca.

 

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.

 

Klima na Sejšelima je uvijek savršeno topla. Prosječna minimalna dnevna temperature rijetko pada ispod 24C (Juli) a maksimalna rijetko prelazi 32C. Temperatura noću može i pasti, tako da sa sobom ponestite i neku odjeću dugih rukava i nogavica.

 

Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu, svinjetinu, pirinač, povrće i voće, a kako su Sejšeli ostrvska država apsolutno svugdje rasprostranjena je morska hrana.

 

Ulična hrana se ne preporučuje.

 

Sejšeli su apsolutno bezbjedna destinacija. Preporuka je svakako pridržavati se određenih pravila. Ne preporučuje se samostalno kretanje po mraku i noću, u zabačenim djelovima ostrva jer postoji mogućnost džeparenja, pa se preporučuje da vodite računa o svojim ličnim stvarima. Ne sjedajte u auto nepoznate osobe, čak iako se predstavlja kao radnik hotela. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati.

 

Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare ali i eure možete mijenjati u svim mjenjačnicama i bankama.

 

Na ostrvima postoji određeni broj bankomata, naročito u turističkim centrima i hotelima a plaćanje kreditnim karticama je moguće skoro svuda. O pojedinostima posavjetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

 

Na Sejšelima su Vam potrebni adapter za utičnice jer su utičnice koje oni koriste slične onima u Velikoj Britaniji (tri kockaste rupe), mogu se naći i na samoj destinaciji, ali je preporuka da ih nosite sa sobom. Napon je 220-240V.

 

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Subagentura sa Buena Vista doo, važe Opšti uslovi putovanja organizatora Sol Azura i Buena Viste.

 

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

 

IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA :

ČLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prijevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja –  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…