SARAJEVO-SJENICA-NOVI PAZAR 06.03.-07.03.2020.

SARAJEVO-SJENICA-NOVI PAZAR 06.03.-07.03.2020.

Već od 135

U samom srcu starog Rasa, na nešto manje od 300 kilometara udaljenosti od Beograda, kada se krene prema jugu smješten je Novi Pazar, kroz čiju teritoriju protiču čak četiri rijeke : Raška, Jošanica, Deževska i Ljudska rijeka. Sam grad je smješten na oko 500 metara nadmorske visine, a plodnu kotlinu u kojoj je smješten nadvisuju Pešterska visoravan, te planine Golija i Rogozno.
„Kada se nađete u gradu koji iza sebe ima 500 godina dugu Osmansku historiju i više od 1000 godina dugu historiju iz srednjeg vijeka i sve to imate na jednom mjestu onda je nemoguće odoljeti njegovoj ljepoti i šarmu.
Sličan mini Istanbulu sa minaretima sa okolnih Lejlek, Arap i Altun Alem džamije koji sa ranim jutrom pozivaju na molitvu, pekarama koje svojim mirisima mame, izvanrednim baklavama i poslasticama sa roštilja i nasmijanim licima ljudi naprosto su pejsaž koji se ne može opisati ali se mora vidjeti i doživjeti. Tu su i znamenitosti iz srpske srednjovekovne istorije: Petrova crkva i manastir Sopoćani, svetinje od čije ljepote zastaje dah“, napisala je Valeri Singlton(ugledna novinarka i dugogodišnji urednik u školskoj redakciji BBC).

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

1.Dan:  06.03.2020. petak
Polazak iz Sarajeva u 7:00h.Nastavak putovanja preko Rogatice,Višegrada,Nove Varoši. Usputno stajanje radi odmora, po potrebi grupe. Dolazak u Sjenicu u ranim popodnevnim.  Nakon kraćeg razgledanja Sjenice polazak ka Novom Pazaru. Dolazak u Novi Pazar. Smještaj grupe u hotel, te kraća pauza. Nakon toga obilazak gradskog bedema sa kulom motriljom, Altun Alem džamije, razgledanje užeg centra grada, stari turski hamam. Posjeta tri kulturno historijska spomenika koji su pod zaštitom UNSECO-a, manastir Sopoćani, manastir Đurđevi stupovi i Petrovu crkvu. Slododno vrijeme. Noćenje.

  1. Dan: 07.03.2020.subota
    Doručak. Poslije doručka posjeta glavnoj pazarskoj pijaci. Predviđen povratak ka Sarajevu u 12:30h. U povratku posjeta Pazarištu, ostatku Starog grada Rasa i tamošnjeg vrlo lijepog turističkog izletišta sa restoranom. Nastavak vožnje ka Sarajevu sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak je predviđen u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA:135,00 KM

ARANŽMAN UKLJUČUJE:
– Prijevoz autobusom turističke klase
– Smještaj u hotelu 3***  na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama
– Usluge lokalnog turističkog vodiča, pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:
– Putno i zdravstveno osiguranje
NAPOMENA: Za navedeno putovanje validan dokument je LIČNA KARTA ili Pasoš  (Putovnica)

  • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi organizaora putovanja, a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.
  • Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja lično u Agenciji ili putem telefona:  ; 061 139 587;061 161 515;063 991 986; 062 244 014;