Maldivi

Maldivi

Već od 2899KM

MALDIVI
AVIO IZ SARAJEVA

31.08.-11.09.2018.

 

Oduvijek ovaj arhipelag u Indijskom okeanu privlači milione turista svake godine. Omiljeno mjesto za odmor, uživanje, ronjenje, jedna od najpoželjnijih lokacija za medeni mkesec i san mnogih ljudi širom svijeta. Ovaj nestvarni arhipelag čini više od 1100 ostrva od čega je tek 200 naseljeno. Maldivi su najmanja azijska država i po broju stanovnika i po površini. Nalaze se nedaleko od obala Šri Lanke, i pravi su ostrvski raj za sve koje vole da maksimalno uživaju u čarima sunčanih obala sa snežno bijelim pjeskom i nevjerovatno kristalno čistom vodom. Nažalost, ovaj posljednji raj na zemlji, kako ga nazivaju širom svijeta, polako nestaje. Po procijenama Maldive će preplaviti rastući nivo vode Indijskog okeana do kraja ovog vijeka. Tako da uopšte ne treba razmišljati o tome da li ovu bajkovitu destinaciju treba posjetiti .Upoznaj nove ljude iz cijelog svijeta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom cijelog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

 

 

 1. Petak 31.08.2018. Polijetanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu dva sata pred poletanje. Let za Male sa presedanjem u Dohi. (Quatar Airlines)

 

 1. Subota 01.09.2018. Arhipelag iz snova

U jutarnjim časovima slijećemo u Male, glavni i najveći grad Maldiva. Transfer brodićem do smještaja na ostrvu Maafushi, jedno od mnogobrojnih ostrva sa prelijepim plažama Odlazimo do smještaja. Upoznavanje sa ovim prelijepim ostrvskim rajem i priprema za uživanje. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

 1. Nedjelja 02.09.2018. – 10.09.2018. (9 noćenja) Plavetnilo okeana

Vrijeme za uživanje! Sunčanje na najljepšim plažama, kupanje u nestvarno kristalnom okeanu, uživanje u preukusnoj morskoj hrani i preslatkom voću, ispijanje koktela, najdivniji zalasci sunca, fakultativni obilasci ostrva i otkrivanje skrivenih plaža i ljepota Maldiva, vožnje brodićima, ronjenje, surfing, hedinizam doveden do savršenstva. Sve na Maldivima predodređeno je uživanju.  Noćenje.

 

 1. Utorak 11.09.2018. Posljednji dan u raju

Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom dva sata pred polijetanje. Opraštamo se od Maldiva u nadi da ćemo se ponovo vratiti. Let za Sarajevo sa presjedanjem u Dohi.

 

 1. Srijeda 12.09.2018. Slijetanje – kraj avanture

U jutarnjim časovima stižemo u Sarajevo, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

 

 

 

                             CIJENA ARANŽMANA – 2899KM

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Sarajevo – Doha – Male – Doha – Sarajevo, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 32kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom i pristanište-hotel-pristanište
 • Transfer brodom na relaciji Male-Maafushi-Male
 • Smještaj u vili i rizortu na bazi 10 noćenja sa doručkom (buffet)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji.

 

 

VAŽNE NAPOMENE I KORISNE INFORMACIJE:

 

GDE JEDEM, SPAVAM, TUŠIRAM SE?

Arora Inn Maafishi –Hotel na samoj plaži. Svi smještaji su dvokrevetni. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. U hotelu se nalaze bar, restoran, privatna plaža, organizovana noćna druženja itd. Svaka soba posjeduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta. Kako se hotel nalazi na malenom ostrvu, prodavnice, suvenirnice, banke, kafići i barovi su na nekoliko minuta hoda.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

 

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbjednost putnika i da izbjegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

 

 

KORISNE INFORMACIJE

 

Voda na Maldivima nije preporučljiva za piće, uvijek koristiti flaširanu vodu.

 

Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca.

 

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.

 

 

Klima na Maldivima je tropska i uvijek savršeno topla. Dnevne temperature skoro nikada ne padnu ispod 25C. Temperatura noću može i pasti, tako da sa sobom ponestite i neku odjeću dugih rukava i nogavica.

 

Tradicionalna ishrana obuhvata morske plodove, pirinač sa povrćem i voćem i ljuti kari. Postoji veliki uticaj indijske kuhinje na lokalnu kuhinju, ali su svakako i internacionalna jela znatno rasprostranjena.

 

Ulična hrana je bezbjedna, jeftina, ukusna i dostupna svuda.

 

Maldivi su apsolutno bezbjedna destinacija. Preporuka je svakako pridržavati se određenih pravila. Ne preporučuje se samostalno kretanje po mraku i noću, u zabačenim dijelovima ostrva jer postoji mogućnost džeparenja, pa se preporučuje da vodite računa o svojim ličnim stvarima. Ne sjedajte u auto nepoznate osobe, čak iako se predstavlja kao radnik hotela. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati.

 

Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare ali i evre možete menjati u svim mjenjačnicama i bankama.

 

Na ostrvu postoji određeni broj bankomata, naročito u turističkim centrima i hotelima a plaćanje kreditnim karticama je moguće skoro svuda. O pojedinostima posavjetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

 

Na Maldivima su Vam potrebni adapter za utičnice jer su utičnice koje oni koriste slične onima u Velikoj Britaniji (tri kockaste rupe), mogu se naći i na samoj destinaciji, ali je preporuka da ih nosite sa sobom. Napon je 220-240V.

 

 NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.

 

Subagentura sa Buena Vista doo, važe Opšti uslovi putovanja organizatora Sol Azura i Buena Viste.

 

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

 

IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA :

ČLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prijevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja –  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…