HIT LJETOVANJE 2019 ITALIJA – RIMINI

Cijena aranžmana za djecu od 3 do 12 godina u pratnji jedne odrasle osobe iznosi 579 KM. Cijena aranžmana za djecu od 3 do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe iznosi 449 KM. Cijena aranžmana za djecu do 3 godine starosti iznosi 150 KM.

HIT LJETOVANJE 2019 ITALIJA – RIMINI

Već od 579 KM

7 polupansiona (doručak + večera) u hotelu Globus 3* u Riminiju

Rimini, ili „mali Rim“, 400 kilometara sjeverno od Rima, vjerovatno je najpopularnije odmaralište na italijanskoj obali Jadranskog mora. Grad je poznat po dugim, uređenim plažama i noćnom životu. Kroz Rimini protiču i dvije rijeke „Marečija i Azuza“
Klima je sredozemna, pa je ljeti veoma toplo. Rimini su, prije rimske kolonije, nastanjivali Etrurci, Umbri, Grci a danas broji oko 150.000 stanovnika.
Italijani putuju u Rimini zbog sunca i mora, kao i zbog odlične hrane i dobre atmosfere. Centar grada je otvoren čitave godine, sa dobrim restoranima, radnjama i kulturnim dešavanjima.
Prelijepa pješčana plaža, prodavnice, restorani, mogućnost obilaska znamenitosti, kako u gradu tako i u okolini, privlače putnike svih godišta, jer Rimini pruža izvanredne mogućnosti porodičnog odmora i provoda.

Polazak: 05.07.2019. Povratak: 13.07.2019
PROGRAM PUTOVANJA
1.dan (05.07.2019. Petak) BiH – HR – SLO
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 20:00 sati a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 23:00 sata. Vožnja prema G.P. Županja. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama po želji grupe.
2.dan (06.07.2019. Subota) Rimini Ulazak u Italiju u ranim jutarnjim satima. Vožnja preko Venecije, Padove i Bolonje sa pauzama po potrebi. Dolazak u Rimini oko 14:00 sati. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za odmor, kupanje i uživanje u pješčanim plažama. Večera. Noćenje.
3. dan (07.07.2019. Nedjelja) Rimini Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za odmor, kupanje i uživanje u prelijepim plažama Riminija. Večera. Nakon večere nudimo mogućnost odlaska gradskim prevozom u centar Riminija sa vodičem. Lagana šetnja i upoznavanje kulturno historijskih znamenitosti grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (08.07.2019. Ponedjeljak) Rimini – Repuplika San Marino Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i odmor na plažama Riminija ili nudimo mogućnost fakultativne posjete Republici San Marino. Vožnja autobusom u trajanju cca 45 minuta do San Marina jednoj od najstarijih i najmanjih država na svijetu. Osnovao ju je klesar Marin sa otoka Raba. Razgled grada u pratnji vodiča : bazilika i tvrđava Rocca, Piazza della Liberta…Zajednička šetnja slikovitim tvrđavskim gradom sa prekrasnim pogledom na okolicu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Povratak u Rimini. Nastavak dana provodimo uživajući na plažama Riminija. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.
5. dan (09.07.2019. Utorak) Rimini
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje i odmor na plažama Riminija. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.
6.dan (10.07.2019. Srijeda) Rimini – Ravena
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje i odmor na plažama Riminija ili nudimo mogućnost fakultativne posjete Antičkom gradu Ravenni, koja danas ima brojne spomenike neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a : slavna crkva San Vitale, Battisterio neonjano i Bazilika di San Apollinare nuovo te Duomo i Danteov grob. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i odmor. Povratak u Rimini. Nastavak dana provodimo uživajući na plažama Riminija. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.
7. dan (11.07.2019. Četvrtak) Rimini – Mirabilandia Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje i odmor na plažama Riminija ili nudimo mogućnost fakultativne posjete najvećem zabavnom parku u italijanskoj pokrajini Emilia Romagna. Zabavni park nudi 44 atrakcije i 12 nastupa uživo. U parku je najviši „voz smrti“ u Evropi – Katun, visok 50m, dostiže brzinu od 110km/h, dug je 1.200m. Tu je i najluđi morski spust – Niagara, rafting na brzacima Rio Bravo, kaskaderski show „Policijska akademija“, 4D kino s najvećim zaslonom na svijetu. Uživanje u adrenalinskim atrakcijama do povratka u hotel. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.
8. dan (12.07.2019. Petak) Rimini
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje i odmor na plažama Riminija. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje
9. dan (13.07.2019. Subota) Rimini – BiH Doručak. Odjava iz hotela i polazak za BiH. Vožnja sjeverom Italije sa pauzama po potrebi. Slijedi vožnja preko Slovenije i Hrvatske do ulaska u BiH. KRAJ USLUGE

CIJENA ARANŽMANA DO 01.03.2019 : 649,00 KM
(Cijena kalkulisana na bazi 40 putnika/uplata)
U cijenu aranžmana je uračunato:
 prevoz autobusima visoke turističke klase sa klimom, wc-om, TV/video/audio opremom
 Smještaj u dvokrevetnim sobama sa klimom u hotelu GLOBUS 3* www.hotelglobus.rimini.it u Riminiju na bazi 7 polupansiona (doručak i večera). Trokrevetna ili jednokrevetna soba na upit.
 Doručak – buffet slatko – slano, kafa, čaj, sok
 Večera – Meni : prvi tanjir (tjestenina ili supa), glavno jelo, prilog i dessert.
 Usluge vodiča tokom putovanja
 Naša organizacija.
 PDV

U cijenu aranžmana nije uračunato :
 Boravišna taksa u hotelima sa 3* u Riminiju 2 Eura po osobi i danu.
Plaća se prilikom prijave u hotel direktno na recepciji.
 Gradski prevoz u Riminiju
 Piće za vrijeme večere
 Suncobrani i ležaljke na plaži
 Izlet u San Marino 15 Eura po osobi
 Izlet u Antički grad Ravenu 15 Eura po osobi
 Izlet u zabavni park „Mirabiladnia“ (prevoz+ulaznica) 35 Eura po osobi
 Polica putnog zdravstevnog osiguranja 18 KM po osobi a za osobe starije od 60 godina polica zdravstvenog osiguranja iznosi 36 KM.
 Posebne želje putnika

NAČIN PLAĆANJA: Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 30% od cijene aranžmana. Omogućavamo plaćanje aranžmana u 5 mjesečnih rata:
1. rata u mjesecu Januaru
2. rata u mjesecu Februaru
3. rata u mjesecu Martu
4. rata u mjesecu Aprilu
5. rata u mjesecu Maju
6. rata u mjesecu Junu

Popusti za djecu :
Cijena aranžmana za djecu od 3 do 12 godina u pratnji jedne odrasle osobe iznosi 579 KM.
Cijena aranžmana za djecu od 3 do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe iznosi 449 KM.
Cijena aranžmana za djecu do 3 godine starosti iznosi 150 KM.

Popusti za fakultativne izlete: Djeca do 12 godina imaju popust na fakultativne izlete u iznosu od 50%

REZERVACIJA PUTOVANJA: Za rezervaciju aranžmana potrebno je dostaviti kopiju pasoša i uplatiti avans u iznosi od 30% od ukupnog iznosa aranžmana.
NAPOMENA: Svi putnici moraju imati policu putničkog zdravstvenog osiguranja. Prilikom rezervacije putovanja potrebno je donijeti policu na uvid. Svi putnici su dužni samostalno provjeriti zakonske regulative oko ulaska u EU.
NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 osoba. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa stranakama o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje

Uz ovo putovanje vrijede Opšti uslovi Organizatora putovanja.
Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja putem telefona: 033 259 205; 061 139 587;063 991 986;ili na email: info@vivendi.ba